Uncategorized

Nu vet vi!

Idag var dagen för det rutinmässiga ultraljudet. Jag säger bara; wow! Förra gången var väldigt häftig men idag såg man ännu mer av bebisen eftersom den såklart hade växt. Även denna gång sögs det på tummen. Jag fick reda på att jag har moderkakan i bakvägg, vilket jag också själv trodde, med tanke på att jag har känt bebisen sen ett tag tillbaka. I övrigt var såväl hjärtverksamhet, som fosterrörelser och fostervattenmängd normal.

Och…. Vi vet nu också vad det är! Självklart är det aldrig 100 % men skulle nog säga 99% i vårt fall.
Förlossningen är beräknad till 3/9.
Efter ultraljudet, där vi båda låg/satt med ett konstant leende på läpparna, gick vi till ett konditori och fikade och tittade på våra fina bilder.

4 Comments

 1. Åh så mysigt med ultraljud, trots att det är kallt och geggigt om magen 🙂

  vad innebär det att man man har moderkakan i bakvgg? Vet att jag läst om det men jag har inte läst om det ingående… Innebär det andra saker än att man känner fosterrörelser tidigare?

  Åh, så kul med en bebis 🙂

 2. Då ska vi se om jag kan förklara det på ett bra sätt. Har du den i bakvägg så ligger den “mot din rygg” och inte “mot din mage”. Bebisen ligger alltså framför moderkakan i min mage. Förstod du? Jag kan inte förklara fackmässigt korrekt känner jag 😉

  Tänk att vi får bebis samma år! Det är häftigt.

 3. Ohhh, mysigt med RUL =)) O kul med en till gravidblogg =)) Självklart ska jag kunna lägga upp lite bilder o recept på några smarriga alkoholfria drinkar som vi får hålla till godo med =))

 4. Ja, jag fattade faktiskt precis vad du menar. “Normalt” sett så ligger moderkakan i framvägg och alltså längst ut på magen, vilket då gör att man inte känner bebisen lika tydligt som när moderkakan är i bakvägg, mot ryggen till och då finns det ingen moderkaka som “dämpar stötarna” från bebisen när den rör sig 🙂 Mycket bra förklarat Lompan!
  Ja, både du, jag, Tess, en barndomskamrat och två av mina vänner i Sthlm är gravida och ska ha nu i år. Det är jättekul! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *