Trädgård

Nu är det dags att passa sig!

Nu får vi se upp, och vara smarta!

Ja, som titeln lyder – nu är det dags! Dags att börja hålla koll på rabatterna. Trots att vi fortfarande har snö kvar lite här och där, det smälter undan för undan nu, så har jag sett krokusar komma upp i rabatterna. Jag har också sett att rådjuren börjar leta sig ner och in i vår trädgård mer och mer. Typiskt tidig vår, nu börjar de bli desperata efter käk. Häromdagen när vi skulle gå iväg på morgonen, hade det snöat under natten. Vi såg då spår efter ett rådjur på framsidan. Spåren ledde hela vägen fram till ytterdörren, och sedan tillbaka igen. Synd att det inte ringde på ;). Skämt åsido. Såg himla lustigt ut bara. Och imorse väckte Oliver mig med att säga – titta mamma! Ett rådjur. Då stod det på baksidan uppe i backen, på väg ner i trädgården. 

 

Blodmjöl

Nu är det med andra ord dags att börja fundera över hur rabatterna kan skyddas. Jag har fortfarande kvar blodmjöl, som jag har tänkt lägga ut i rabatterna. Vet inte om jag nämnde det förra våren, men jag började lägga ut blodmjöl efter att de varit och härjat bland mina blommor. Vet inte om det var just det som hjälpte, men efter det var de inte på rabatterna igen. Jag funderar dessutom på att skydda i alla fall tulpanerna med hönsnät. Men det beslutet behöver jag inte ta riktigt än. Det är ett litet tag kvar innan tulpanerna tittar upp.

 

Ett vårtecken hos mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *