Uncategorized

Min mentala ålder

Gjorde ett test på GP. Testet säger vilken mental ålder man befinner sig i. Det är som jag misstänkte, jag är en tant!

Din mentala ålder är medelålders

Du är mitt i livet, mitt i karriären, mitt i barnuppfostran eller så har barnen precis flyttat hemifrån. I din ålder är det viktigt att ha det bekvämt för att hinna med en stressig vardag med både egna åtaganden, skjutsa ungar (om du fick barn sent), passa barnbarn (om du fick barn tidigt) och ta hand om åldrande föräldrar. Du känner dig ofta sliten och funderar på att sälja sommarstugan och köpa husbil i stället.
Drömmen om att odla har bara sträckt sig så långt som till att plantera kryddor och annat i krukor. I bokhyllan trängs olästa romaner och annat som du borde ta dig igenom. Men det blir mest glassiga magasin en slö kvart i soffan eller precis innan du slocknar i sängen. Du är trött, men försöker hålla skenet uppe!
Om du är närmare 30 än 40 år har du hamnat i fel kategori. I så fall är det dags att lägga om livsstilen så att du orkar mer, har mer lust och trivs mer med dig själv. Skicka ungarna till farmor och unna dig något som ger energi.
Om du har pensionerat dig, eller närmar dig pensionsstrecket, har du en livsstil som inte helt överensstämmer med din ålder. Det är hög tid att acceptera livet som det blev. Försök göra något nytt i andra riktningen i stället: det är inte helt fel att åka på en arrangerad resa i ett sammanhang som andra av samma årgång.

Göra testet? Klicka här

2 Comments

 1. ooh det här fick jaag:

  Din mentala ålder är lite tonårsaktigt eller några år till

  Du har precis flyttat hemifrån eller planerar att göra det snart. Det blir en andrahandslägenhet tills du hittar något eget eller får låna pengar av banken till en bostadsrätt. Drömmen är att bo flott och du har redan sett ut både möblemanget och hur stor platt-tv du vill ha. Än så länge vill du bara ta för dig av allt som livet bjuder och vill inte fundera så mycket. Snart nog får du kläm på inkomster och utgifter och förstår att du måste begränsa livsstilen. Är du under 25 har du definitivt en livsstil som stämmer med antalet år du har levt.
  Men om du är singel och plus 30 bör du kanske ta dig upp ur tv-soffan och tassa fram till datorn och börja nätdejta i stället. Sluta leva ditt liv genom dokusåpakändisarna och skaffa dig en kvalitativ fritid.
  Är du däremot medelålders och suktar fortfarande efter en fräck vardag med sportbil och helger med fest och glamour ska du kanske börja tillbringa lite mer tid med dina barn eller läsa ikapp inför nästa bokcirkel.

  haha 😀 /Amina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *