Foto och Grafisk design

Macro, jag har hittat tillbaka till min första kärlek inom foto!

Macro –  anledningen till att jag började fotografera

När jag började få upp ögonen för att fotografera med systemkamera, var det macrofotografering som jag fastnade för. Jag älskar det konstnärliga inom genren macro, och att våga gå nära. Man kan verkligen skapa när man fotar macro, och ett objekt kan ge oändligt med möjligheter!

De senaste åren har jag mest fotat porträtt, något som kom att bli min andra passion inom foto!  Visserligen har jag alltid älskat att fotografera natur, men det har mest blivit porträtt. Men så fann jag mitt macroobjektiv häromsistens, och blev fast igen! Jag måste även säga att mitt macroobjektiv lämpar sig extremt bra för porträttfoto också. Men hur som helst – igår experimenterade jag med några vitsippor som vi plockat i vår egen trädgård. Bakgrunden är en kopparfärgad kruka, och jag har nyttjat det naturliga ljuset, eftersom jag ställde den lilla vasen på fönsterbrädet. Känner mig riktigt nöjd!

 

En variant.

En annan variant, med en annorlunda komposition och en annan vitsippa.

 

Valborgsgrill  med barnvakt

Vad gjorde jag igår då, bortsett från att fotografera? Barnen ville sova hos sin farmor och farfar, och vi passade även på att äta middag tillsammans allihopa. Det blev grillat, och massvis med gott. Korvar, halloumi, grönsaker och rostade rotfrukter. Jag drack ett glas rosé till maten, riktig sommarkänsla! Jag och maken kände oss rätt slut av pollenallergi, så vi åkte hem och tittade på film efter middagen. Mysig valborg!

Idag har vi handlat, hämtat hem barnen, och haft picknick på en filt ute på gräsmattan. Det är riktigt härligt väder här, strålande sol och femton grader.

 

Ett blåbärsris tror jag. Fotograferade lite i skogen igår.

Lite god måltidsdryck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge