Foto och Grafisk design

Livet kom emellan

Livet

Long time, no see. Livet kom emellan kan man säga. Dels har vi haft rena rama medelhavsvärmen länge nu, och dels har jag försökt att lägga ifrån mig mobilen så mycket som möjligt när jag varit ledig, och inte heller suttit vid datorn. Fått mig så många tankeställare de senaste veckorna. Om vad som är viktigt här och nu. Om barnen, som växer och växer.

Vi tittade på gamla bilder och filmer från när de var små, barnen, och jag fick nästan som ett hugg i hjärtat. Det känns som igår, men det är det ju inte! Filmer från när Oliver är ett halvår, och Isac tre och ett halvt år. Oliver som kryptränar och har bus i blick, Isac som fortfarande inte pratar helt rent, men ändå så fint. Ja, det gör nästan lite ont att den tiden är förbi. Jag vill bli bättre på att uppskatta alla skeden i barnens uppväxt för vad de är, inte stressa över stort och smått, eller fastna i ett tråkigt ekorrhjul. I fredags var jag på begravning, och fick mig också då en tankeställare. Det som är viktigt i livet är nära och kära, relationerna till de du tycker om, och att finnas där. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det.

 

Jag vill sluta slöscrolla

Jag vill vara en närvarande mamma, inte en som sitter och scrollar på telefonen helt apatiskt när barnen är med. Jag vill minska ner på skärmtiden rent generellt, och istället göra värdeskapande saker. Därför älskar jag att våren är här! När våren och sommaren kommer har jag mycket lättare för att lägga ifrån mig telefonen, jag är istället ute i trädgården, på promenad eller ute med barnen och leker. Dagar som dessa, när det är så varmt och skönt, är vi mer ute än inne. Jag älskar det! Regniga dagar vill jag läsa böcker, både skönlitterära och böcker om ledarskap, trädgårdsarbete och psykologi. 

Ja, jag är inne i en period där jag tänker mycket. Det känns bra, bra att reflektera och komma till insikt. Livet är för värdefullt för att slösas bort!

 

Jag och Oliver var i skogen och gick i torsdags.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge