Lilla fotoskolan - tips och trix Uncategorized

Lilla fotoskolan – smått och gott

Idag bjuder Lilla fotoskolan på tre tips. Två appar, och en webblösning.

Systemkamera i all ära, men allra mest fotar jag nog med mobilen. Den är ju alltid med, och perfekt att ha med i farten. För vardagsfoton framförallt. De flesta mobilkameror idag tar, om inte jättebra bilder, så i alla fall bra bilder. Särskilt i dagsljus.

Det finns förstås en hel del bra appar när det gäller fotoredigering, och kreativt skapande. Jag tänkte tipsa om två av dessa.  Den första heter Photogrid, och med hjälp av den skapar jag collage bland annat.

 

wp-1458640536216.jpg

 

Den andra heter Photoshop Mix. En mobilvariant av Photoshop med andra ord. Här har jag redigerat ett foto ganska extremt för att visa vad man kan göra. Jag tycker att det blev coolt, och stor skillnad. Jag har redigerat exponering, kontrast och klarhet.

 

collage-mobbe

 

 

Nästa tips är att lägga upp en portfolio på nätet om du vill visa upp dina foton. jag har valt att göra det på en egen hemsida som jag har via ett webbhotell. Du kan även lägga till en subdomän till din huvudsakliga domän, som jag gjort, och koppla en blogg till subdomänen. Min domän är fotoliselotte.se, min hemsida finns på www.fotoliselotte.se, och bloggen på subdomänen fotoliselotte.se/blogg.

Jag har min hemsida samt blogg hos Loopia. Jag har varit kund hos Loopia i lite mer än ett år, och är supernöjd. Det här är totalt osponsrat, men jag kan varmt rekommendera Loopia. De har en grym support, stöd för WordPress, en enkel adminpanel och jag kan inte komma ihåg mer än en gång när servern legat nere. Bra betyg från mig alltså.

 

Lilla_fotoskolan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *