Uncategorized

Kvinnlig list(a)?

Jag var nyss inne en sväng på Ica för att fylla på förråden. Framför mig i kön står en man. I denne mans kundvagn ser jag att det ligger ett papper. Eftersom jag står precis bakom kan jag se vad det står på detta papper. Det är ett utskrivet mail. Det utskrivna mailet är en inköpslista. Från mannens fru!

I vissa avseenden stämmer mina fördomar till 100 procent.

Kvinnan har full koll på hemmet, inköpen och matlagningen. Kvinnan behöver maila mannen en lista över vad som behöver inköpas. Mannen kan inte skriva ner dessa själv på ett papper, utan kvinnan måste maila dessa till mannen!

Kvinnan är projektledaren i hemmet. Hon har full koll på hur saker och ting skall koordineras.
(Det värsta av allt är att jag är likadan själv. Jag är grym på att planera och koordinera.) Men hur som helst, hur svårt kan det vara att titta in i kylen samt dra sig till minnes över vad som behöver inhandlas? Givetvis kan man konsultera den andre för råd, men man borde väl ändå ha relativt stor koll över vad som brukar gå åt i hushållet?

Fördomar är ibland sanna. Tyvärr.

3 Comments

  1. Oh nu fick jag det nog att funka igen :)Var bara tvungen att säga att här är det typ tvärtom faktiskt, jag som springer runt i affären med emailad lista fran gubben… hiih. Förmodligen för att det är han som star för maten, värsta kocken 🙂

  2. Tja, vi är inte lika konstruerade hur mycket vi än vill ha det jämställt i samhället. Jag tycker detta är ett bevis på ett modernt hushåll.

    Riktigt finurligt tycker jag allt. Bättre att maila gubben och säga vad som behövs än att ringa honom och kanske störa i något arbete han kan tänkas ha.

    Go könsroller go!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *