Uncategorized

Könsroller.

Man tror att världen har kommit ett steg närmare mot nån slags självklar jämlikhet, men icke! Fortfarande är det kvinnan som diskar, tvättar, städar och fixar! Allt medan mannen sitter bekvämt parkerad framför en dataskärm/tv. Jag påstår inte att detta är ett konstant faktum, men det är ett faktum som råder hos i princip alla familjer/parrelationer jag vet. Här hemma är det likadant.

Jag vet, jag är typ arbetslös just nu, och har mer tid att slå ihjäl, men innebär det att jag har lust att göra allt hushållsarbete?! Javisst, om jag ”får betalt”. Men så är ju inte fallet. Så svaret på den frågan är nej. Jag kan erkänna att jag vill ha det fint och städat kring mig, så jag gör till slut städning, och diskning, men inte utan att bli förbannad. Man är ju lite dum också, för man vill ju att den man älskar ska ha det bra, och man vill ju ibland fixa och dona och laga mat och göra mysigt…. Men inte jämt! Jag vill också bli ompysslad medan jag sitter framför en tv/dator och roar mig!

Igår var jag sur över detta faktum. Jag skulle laga mat, men man vill ha lite sällskap, goddamit! Näpp, för då skulle han sitta framför sin älskade dator! (hata). När jag får min laptop ska jag göra likadant! Sen klagar han på att jag är sur…… Underligt!

Jag älskar min Bo, men om du läser detta; snälla! Snälla pyssla om mig nån gång! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *