Uncategorized

Karaoke – Väcker heta känslor?!

Igår var det som bekant dags för den av mig tidigare påtalade karaoken. Sju tjejer och en kille var vi (han fick komma med på nåder!). Kvällen började för mig halv sju, då Therése och hennes jobbkompis Caroline var först ut med att träda in på förfesten som ägde rum hemma hos mig. Therése hade med sig en flaska skumpa, vilken vi glatt och snabbt sörplade i oss. Fantastiskt god, en av de bättre jag smakat. En stund senare började de andra droppa in, och förfesten var i full gång! Tv:n på högsta volym, det var ju melodifestival! De elaka kommentarerna haglade, för som alla vet så består ju halva nöjet i att kommentera artisternas tillkortakommanden.

Vid tio var det dags att halka ner till Karaokebaren, en lite småskabbig Kinakrog här nere i Majorna. Nu skulle det sjungas! Vi började med att beställa in varsin drink, och satte upp oss för diverse olika låtar. Jag sjöng Living on a prayer med Therése, och Kom hem med Anna. Så långt hade allt varit grymt roligt. Under tiden som jag och Anna stod uppe på podiet och sjöng Kom hem, stod det en massa tjejer och dansade nedanför oss. En av dem hade väl fått lite för mycket innanför västen, eller så var hon bara dum i huvudet (förmodligen en kombination av de bägge), för hon ansåg sig ha rätt att kommentera oss medan vi sjöng. Hon tyckte inte att vi tog i tillräckligt mycket eller vad det nu var, vilket hon sa på ett högst otrevligt sätt. Jag valde att inte bry mig, men när vi gick ner och satte oss vi bordet igen gick denna fula människa förbi oss och sa högt att ”det var det värsta jag hört”. Då blev jag förbannad, och replikerade att ”men du, det här är faktiskt ingen sångtävling, vi är här för att ha kul”. Minns inte vad hon svarade på det, men tillslut sa hon nåt i stil med att ”det struntar väl jag i” (typiskt tecken på att man inte har nåt att säga), och då vinkade jag ironiskt och sa ”hej hej”. Hon blev asförbannad och skulle ge sig på mig! Vilket jävla stolpskott! ¨

Det hela hade ingenting att göra med vår förmåga att sjunga. Något hos mig störde denna kärring. Jag vet inte om det var för att jag var fräschare än henne och hade kul, eller om det var för att jag fick för mycket uppmärksamhet av killarna som satt vi hennes bord, men någonting var det. Jag ”glänste” nog för mycket. Jag hade riktigt kul helt enkelt, och det kunde hon väl inte ta. Kan man inte hantera sig själv och sin avundsjuka ska man inte vara bland folk, och man ska absolut inte dricka sprit!

En stund senare stod jag, Therése och Carolina i kön till toaletten. Då kommer denna vidriga kvinna och tränger sig före oss i kön, och sätter sig och pinkar med dörren öppen när vi står inne på toaletten. Efter lite tjafs får vi äntligen stänga dörren om oss. Krasch! Skrik! Tumult! En flaska krossas mot toadörren, och vi hör även hur glas krossas ute i lokalen och att det är allmänt kaosartat. Det har blivit storbråk därute, och vi ringer polisen. Efter en stund hör vi Anna utanför. Vi vågar oss ut från toaletten, och får höra vad det är som har hänt. Peter har blivit av med sin jacka, och Caroline med sin väska. Två polisbilar har kommit till platsen, och vi får stå och prata med polisen en stund. Inte så kul. Det blir nog ingen mer karaoke där för min del!

Vi försökte skaka av oss obehagskänslorna, och tog taxi in till stan. In på Rose & Crown och skaka på häcken, och dricka lite cider! Massa folk, massa låtar. Hemma halv fyra, efter att tillslut ha bangat vidaregång. Skönt att sova! Minus bråken på Kinastället var det en bra kväll i underbara vänners lag. Mer sånt tack!

6 Comments

  1. Oj, jag hajade tydligen aldrig det där med toalettinsidenten. Den missade jag tydligen. Bråket bara hände ju liksom. Jajaj..den människan säger jag bara. Men jag hade kul, kul och väldigt kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *