Uncategorized

Jul, jul….

Mörkret har sedan länge fallit denna juldag. Magen är full av god mat och dryck, och jag har äntligen fått träffa min fästman efter två dagars separation. Vi har firat julafton på skilda håll. Jag med min familj, och han med sin.

Julen kan sammanfattas ganska bra med följande två ord, mat och godis. Lite glögg och öl har också slunkit ned. Har inte gjort så mycket. Ätit den traditionella kalkonen, smaskat i mig dem traditionella kolorna, och bara varit.

Idag åkte jag hem från Vara. Kändes rätt gott att komma hem till den egna lägenheten och mysa en stund innan det var dags att åka till Floda, för ännu mer julklappar och mat. Fast ingen traditionell julmat, utan italiensk mat. Antipasto till att börja med, ostar, salami, bröd och parmaskinka. Efter det ravioli med köttfärssås. Och efter det, köttbullar och potatisgratäng. En hel massa god mat! Och typiskt italienskt tror jag, med mycket mat i olika omgångar. Jag kommer ihåg när Andreas hade varit i Milano med skolan och bott i en familj där. Jag minns särskilt att han berättade om första måltiden med familjen. Då hade dem börjat med pasta och tomatsås, och Andreas hade trott att det var huvudrätten, och ätit sig mer än mätt på den goda pastan. Men det skulle han inte ha gjort! För det var bara början, och in kommer kalvschnitzel med potatis, och därefter efterrätt!

Jag har tydligen varit snäll i år, för jösses vad många fina klappar jag fått. Massor med pengar, presentkort, mysiga strumpor, en fin sjal, smycken och inredningssaker. Jag har också fått en underbart fin iPod Nano (den nya!) av min Älskling! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *