Uncategorized

Jag blir irriterad!

Hur i hela fridens namn kan ett av Windows bildvisningsprogram vara så missvisande? Det jag pratar om är det som kommer med Windows 10. Det är inte samma foto! Det syns inte så tydligt här, men kvaliteten på fotot blir dessutom avsevärt sämre.

Nu ska jag på jakt efter något bättre. För min del spelar det ingen roll, men jag ser ju mer än gärna att de som anlitar mig som fotograf undviker att använda detta program. De ser inte den slutprodukt som jag har för avsikt att leverera.

 

image

Till vänster – fotot i Lightroom. Till höger – fotot i bildvisningsprogrammet.

Uppdatering: Min datorguru till make hade visst en förklaring. För att det ska gå snabbare i visningsprogrammet så sker en rendrering, vilket ger denna negativa effekt. Bildvisaren tar helt enkelt en genväg.

One comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *