Foto och Grafisk design

I skogen kan vi njuta, reflektera och bara vara!

Jag och Oliver gick in i skogen

Vi bor precis intill skogen, och det mina vänner, är livskvalitet för mig! Även om vi får besök av rådjur, och vår gräsmatta vill förvandlas till en skog om vi inte underhåller den, så älskar jag det! Jag älskar att höra fåglarna kvittra om morgnarna, jag älskar att andas in den friska luften, och jag älskar att jag närsomhelst kan ta med barnen på en skogspromenad. Nästan helt utan ansträngning, bara på med skor eller stövlar och en jacka. 

 

Liten kille i en stor skog.

 

Räddade en skalbagge

Idag kände jag för att gå ut och röra på mig lite, och få lite lugn och ro samtidigt. Oliver ville gärna följa med. Vi pratade om det vi såg, vi hälsade på insekter, hörde fåglarna sjunga, och räddade en skalbagge som trillat omkull. Den var helt vimmelkantig, stackaren. Det såg ut som en tordyvel, jättefin. Undersidan skimrade i en metallisk färg. Vi såg även två spindlar i ett vackert spindelnät. Det var spännande, tyckte Oliver. Han är inne i en ålder då han är väldigt fascinerad över djur och insekter, och även människokroppen. Framförallt av sår, om någon blöder och får ont.  

 

En viktig del av naturen.

 

Vackert spindelnät!

 

Jag skulle vilja plantera ett körsbärsträd

Jag har funderat ett tag över om vi inte skulle köpa oss ett träd. Jag är mest sugen på ett körsbärsträd, främst för de fina blommornas skull. Men många avråder från just körsbärsträd, eftersom de drar till sig fåglar som skränar och skräpar ner. Det som jag känner hindrar mig lite är att jag verkligen inte kan något om träd! Det här med att beskära ett träd för att nämna något… Tycker det är klurigt nog med buskar!

 

Ett av många träd i skogen. Inget körsbärsträd, men lika fina blommor för det. 

 

Nu blommar gräslöken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge