Ledarskap

Hur blir man mer driven?

Ja, hur blir man egentligen mer driven?

Jag får ofta höra att jag är en driven person. Detta är också en egenskap som efterfrågas i många jobbannonser. Men hur gör man för att bli en driven person?

 

Det här är mitt recept!

Ta initiativ – Vänta inte på andra ska fråga dig. Om det är något du vill göra, som till exempel ha ett visst uppdrag på jobbet, förekom och fråga den som är ansvarig om du kan få det, eller visa ditt intresse för det. Detta har lett mig till flera intressanta roller i mitt yrkesliv. Om du tar initiativ visar du att du vill, och att du vet vad du vill.

Våga gå utanför din bekvämlighetszon – Vissa saker som man vill göra kan samtidigt kännas väldigt läskiga att ta sig an. Men genom att våga gå utanför den bekväma boxen växer du som människa. Det är svårt att växa om man aldrig tar sig an okänd mark tänker jag. Tänk vilka möjligheter det kan ge när du utmanar dig själv, och vad mycket du kan lära dig!

Ha ambitioner – Fundera ut vad du vill göra, och gå för det. Bestäm dig, och sätt sedan mål och börja göra upp en plan för det du vill åstadkomma.

Var aktiv, inte passiv – Ha mycket energi, och visa att du vill. Nu menar jag inte att du börjar vara som en uppskruvad duracellkanin, men om du har mycket energi och utstrålar positivitet så märks du.

Ta ledningen över det du vill åstadkomma – Ett självledarskap föder ett inre driv.

Var envis – Ge inte upp när det blir uppförsbacke. Det kommer att vända igen!

 

 

 

 

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *