Personlig utveckling

Har du precis som jag ett träningsmål?

Vikten av att motionera

Om du har läst boken Hjärnstark så förstår du antagligen hur viktigt det är att träna! Jag tycker att det är ett väldigt intressant ämne, och har tagit till mig av det som den otroligt inspirerande författaren och tillika läkaren Anders Hansen styrker. Med det sagt så bestämde jag mig för att få in mer vardagsmotion, tillsammans med regelrätt träning det här året. Jag satte ett mål för min träning.

Mitt beslut att sätta upp ett träningsmål, ledde till ett annat beslut – att promenera till kören. Det tar ungefär 25 minuter en väg, och ger mig ganska många tusen steg. Igår valde jag att avvika från mitt beslut och ta bilen, eftersom det regnade för mycket. Det har hänt en gång tidigare också, den gången på grund av tidsbrist relaterat till jobbet. Men utöver det har jag faktiskt stått fast vid mitt beslut. Jag tycker inte att det är någon stor grej om jag inte går precis varje gång, så länge jag gör det nästan alla veckor. Utöver det har jag tränat på jobbet minst en gång nästan varje vecka, jag har sprungit i skogen, och varit ute och gått både kvällstid och under helgerna. 

 

 

Det här behöver jag göra för att nå mina träningsmål

Mäta mina steg och framsteg. Jag älskar att utmana mig själv och att hela tiden vara bättre än innan. Jag har alltså stenkoll på min stegräknare. Jag är överlag väldigt för att mäta, följa upp och nå framgång.

Planera. Jag får till min träning när jag bestämt sedan innan att det ska hända.

Få sällskap. Jag tränar själv ibland. Men allra bäst går det när jag har sällskap. Det beror antagligen på att jag är extrovert och får energi och en boost av att träffa andra.

Bli inspirerad längs vägen. Jag motiveras av inspirerande böcker, att köpa nya träningskläder och att höra om andras framgång.

 

Hur gör du för att nå dina mål?

 

Motion kan för mig vara att gå i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *