Andra graviditeten

Graviditeten

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om graviditeten. Jag skriver knappt om den alls inser jag, inte som förra gången i alla fall. Har inte alls samma tid att blogga heller. Tiden rusar!

På det stora hela har denna graviditet känts kämpigare än den förra. Det började ju med ett fruktansvärt illamående som höll i sig i över en månad. Jag har nästan förträngt hur illa jag mådde och hur länge det varade. Jag minns dock hur jag satt på jobbet och våndades. Två gånger var det så illa att jag fick gå  hem. Jag åt nästan konstant på något. Efter ett tag provade jag Postafen, och det gjorde livet lite drägligare. Jag minns även särskilt min födelsedag, som kändes hemsk på grund av illamåendet. När jag kom hem hade Mikael fixat fika, och köpt en stor bukett röda rosor. Men jag satt bara och led och ville gå och lägga mig. Ingen födelsedag att minnas med glädje direkt! Men rosorna var underbara. 
Förutom illamående har jag under hela tiden varit väldigt trött. Det tar på krafterna att vara gravid, jobba heltid och ha en 2,5-åring hemma. Utöver det har jag brottats med foglossning och ond rygg från och till. Men självklart har allt inte bara varit jobbigt. Jag är otroligt glad över att vara gravid. Mest av allt längtar jag efter att få träffa bebisen. Jag tänkte inom kort ta upp de allra minsta bebiskläderna och se vad vi har. Kan inte förstå att Isac en gång varit så liten!

2 Comments

  1. Jag upplever också andra grav som mkt jobbigare. Jag hade exakt samma illamående med kräkningar varje dag, som när jag väntade Moa och det höll i sig lika länge, 4 månader! Men andra gången hade jag en 1-åring som krävde sitt också. Phuuu! Men samtidigt så gick graviditeten så fort, just för att man hade SÅ mycket annat hela tiden. Första gången kunde man ju bara vara helt uppe i det på ett annat sätt 😉

    1. Håller med, denna graviditet har gått fort! Man har verkligen som du skriver inte tid att vara så uppe i det som sist. Jag kan till och med glömma bort vilken vecka jag är i ibland 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *