Uncategorized

Framtidsplaner och drömmar

I eftermiddags föreslog Mikael att vi skulle åka och äta på Max, och sedan ta en glass i Sävedalen. Jag var inte den som tackade nej, såg fram emot att få äta lite onyttigheter. Vi valde för första gången samma hamburgare! Det blev deras kampanjburgare, en stark och smarrig historia med feferonibitar eller vad det nu heter, och nån god dressing. Dubbel var den också!

När vi satt på glasscafét kom vi att prata om vilken bil vi ska köpa när Mikael slutat studera och var vi ska köpa hus eller radhus. Mysigt! Ärligt talat skulle det inte bli dyrare att bo i ett radhus än vad det är nu. Snarare skulle det, enligt de kalkyleringar jag gjorde lite snabbt med bankens verktyg, bli en lägre månadskostnad. Åh, vi är sugna. Vi hittade ett fint här uppe på Höjden i Lerum också, som var helt perfekt. Men… Vi bor nog kvar här ett tag till. Men vi funderar på att boka in ett möte med banken ändå för att kolla läget lite och se om vi kan höja upp våra lån med den ekonomi vi har idag. Jag ska ju börja jobba heltid igen efter jul.

Ja, det var kvällens tankar det. Jag ska inte jobba förrän på måndag nu, och jag och Mikael har lyckats vända om vårt dygn, trots att jag gått upp tidigt några av dagarna. Så jag lär bli sittande här ett tag till!

3 Comments

  1. Ja det verkar vara så med hus att så fort man får in foten har man generellt lägre kostnader månadsvis än lägenhet.

    Fast sen kommer ju problemen, när man måste byta fönster eller måla om huset. När taket läcker och man får fuktskador i innertaket. När man bor i ett eluppvärmt hus och det blir vinter. osv osv

    Så det går nog ut på ett faktiskt, men det riktigt roliga med hus är friheten att man inte stör grannarna och att man kan göra vad fan man själv behagar med hela huset 🙂

  2. Ja, precis. Vi får ju förvisso stå för allt som går sönder interiörmässigt, det exteriöra står ju bostadsrättsföreningen för. Men å andra sidan, de tar ju sin avgift….

    Jag vill helt klart åt den frihet du beskriver. Och en altan! Åh, vad jag vill kunna ha en riktig grill och inte bara en elgrill!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *