Isac

Första dagen på förskolan

Så var det då dags idag. Dags att gå till förskolan. Nio skulle vi vara där. Utrustade med ett blöjpaket och en påse med extrakläder begav vi oss. Isac gick raka vägen in och började leka. De andra barnen kastade sig över mig och gav mig saker och ville att jag skulle vara med och busa. Medan Isac gick runt och utforskade stället fick jag lite information och sen var det bara för mig att vara där och hänga med i flödet. Det var så det skulle gå till första dagen. Jag skulle vara med Isac på hans villkor och ansvara för honom. Personalen skulle försöka närma sig honom. Det var inga problem alls.

Efter sångstunden skulle vi gå ut och leka. Det började närma sig Isacs normala sovtid och han blev arg på mig när han inte fick gå iväg ifrån oss andra och ut från gården. Vi befann oss nämligen på vår innegård. När Isac gick mot vår port fick jag kämpa för att hålla tillbaka en tår. Men han gick snabbt därifrån och vidare.

Det är två andra barn som skolas in samtidigt. En av dem var väldigt ledsen när hans pappa skulle gå. Den inskolningen har hållit på ett tag till skillnad från vår. Den lille killen snyftade, kramade hårt en gosedjurspingvin och ville inte göra någonting. Då gjorde det lite ont i hjärtat mitt. När vi kom tillbaka för att äta lunch ville han däremot leka med mig, han tog min hand och visade mig några djur i plast. När vi sedan skulle sätta oss och äta storgrät han för att jag gick iväg till ett annat bord och kom och ville hämta mig. Isac åt korv och mos så gott han kunde med sked, gaffel och kniv. Han åt som vanligt hellre korven än moset. Efter den obligatoriska handtvätten var det dags att gå hem. Isac ligger nu och sover som en stock, det tog inte mer än ett par minuter innan han somnade förut.

Imorgon ska vi vara kvar lite längre. Tanken är att Isac ska vara där under sin tupplur och att jag ska vara med honom. På onsdag ska jag gå ifrån förskolan för första gången. Jag återkommer i ämnet.

5 Comments

  1. Vad spännande 🙂 Jag tror det kommer gå kalasbra. Det kommer gå upp och ner hela tiden, men det är för att dom blir ju mer o mer medvetna om vad vi som föräldrar gör. Jonathan hade också en period när han blev ledsen när vi gick, men den varade som tur var inte så länge. Nu springer han in glatt och börjar leka på en gång =) Vilket är otroligt roligt att se.
    Lycka till i veckan Isac!! Kramar från oss

  2. du ser, det går så bra! och även om det kommer bakslag ibland (det räknar vi också med här framöver) så är det ju bra ändå! att dom blir lessna vid både lämningar och hämtningar hör ju till ibland, och det vore ju kanske konstigt annars 😉

    hur lång inskolning har ni hos er? vi har två veckor ungefär och vissa barn som behöver längre tid på sig, får det. Här är Moa så självständig redan så vi är nog snart klara med vår.

    Måste ni ta med egna blöjor föressten? Det behöver man inte här. Blöjor, tvättlappar, salvor och sånt där har dom där. Jättebra tycker jag, då man inte behöver tänka och släpa med sånt. Det kan dom ju ändå bjuda på eller hur:)

    Lycka till idag, vi ska snart gå iväg vi också! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge