Uncategorized

Fixarsöndag

Dagen började väldigt bra idag. Jag vaknade, kände mig oförskämt pigg, och tittade på klockan. Kvart i nio! Då låg unge herrn fortfarande och sov bredvid mig. Härligt med sovmorgon.

Idag har vi haft en riktig fixardag. Vi har varit på Biltema, städat och slängt en herrans massa skräp. På Biltema hände en riktigt gullig sak och en riktigt irriterande sak. Vi börjar med den gulliga.
Jag och Isac, som satt i vagnen, stod vid en hylla och väntade på att Mikael skulle leta klart efter sina saker. Då märkte jag hur en liten kille på en sisådär sju år och hans lillasyster var väldigt intresserade av Isac. De kikade och gick allt närmre. Plötsligt grabbade killen tag i en klockradio som såg ut som en träbit och tittade på mig. Han babblade på om hur han trodde att den fungerade och ställde frågor till mig som jag snällt svarade på. Han var så himla gullig och kontaktsökande. Och Isac flinade upp sig som bara den mot syskonparet.
Och den irriterande saken då? Jo, den inträffade när vi skulle handla oss varsin panini på Biltemas café. Jag frågade biträdet vad paninin innehöll varpå hon svarade att den hade skinka och mozarellaost som innehåll. Det fanns också en variant med kyckling i. Både jag och Mikael valde den med skinka. När jag tog en tugga märkte jag att det var pesto i den. Pesto innehåller oftast någon sorts nöt vilket varken jag eller Mikael tål. Jag gick således fram till kassan igen och sökte kontakt med ett annat cafébiträde som stod där. När jag frågade vilken sorts nöt det var i peston svarade hon att den innehöll kyckling och inte nötkött. Jag frågade återigen vilken sorts nöt det var i peston och förklarade att jag var allergisk. Då svarade hon att de inte har kartongen med innehållsförteckningen kvar. Vid det laget blev jag rätt irriterad och frågade om hon inte kunde ta reda på det på något sätt, då jag var allergisk? Men det kunde hon inte. Och hon kunde inte presentera någon lösning. Suck, dubbelsuck och stor irritation. För det första nämnde inte det andra biträdet att det var pesto i, för det andra ska ett café kunna visa på vad maten innehåller och för det tredje så beställde vi för bövelen inte ens en panini med kyckling i! Vi provade försiktigt att äta av peston och det gick bra som tur var.
Jag har även varit huslig och bakat en god paj idag. Den innehåller blåbär, hallon och björnbär och har ett täcke av mjöl, havregryn, socker och smör.

Min lilla paj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *