Trädgård

Fixa och dona

Ledig och rastlös

Vädret är lynnigt denna måndag, så det blev en fixardag och en skrota-runt-på-hemmaplan-dag. Pokémonpromenad gånger två, och på det lite trädgårdsarbete. Eller tja, trädgårdsarbete kanske man inte säger. Men rabatten vi har framför vår farstu har stört mig ett tag. Det är svårt att odla något där eftersom solen ligger på många timmar per dag, och de två buxbomsbuskarna som stod där när vi flyttade in har sett sina bästa dagar. Lavendelplantorna hade spritt sig, och ogräset levde sitt egna liv. 

 

Hur ska vi göra?

Så, idag fick jag ett ryck och grävde upp buxbomsbuskarna, och flyttade dessa till ett ställe ner mot skogen på baksidan. Lavendeln som hade spritt sig grävde jag upp häromdagen och flyttade till rabatten i trädgården. Men som bildtexten nedan lyder – Vad ska vi hitta på här istället? Det finns två alternativ som jag ser det. 

 

  1. Lägga markduk, fylla på med vita eller ljusa stenar, och ställa någon form av dekoration eller solcellslampa på stenarna i mitten av odlingarna. 
  2. Gräva bort hela rasket, ta bort den fula slipersen, och fylla på med stenar eller plattor. Frågan är bara – hur gör vi för att inte göra det snyggt? Det jag syftar på är att man kommer att se in under farstun en bit. Undrar hur man löser det på ett bra sätt?

 

 

Vad hade du gjort här?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *