Uncategorized

Fenomenet Facebook

Jag ramlade över en tråd på ett forum för ett tag sen som var ganska rolig. Man diskuterade vad som var mest irriterande på Facebook. Några tyckte att det var människor som skrev om sina perfekta liv, några störde sig på de som spelar spel och fyller hela “feeden” med detta. Vissa blev galna på de som bara gnällde. Andra på de som skrev att de var ledsna men när någon sedan i all välmening frågade varför fick denne svaret att det inte var något han eller hon ville ta via Facebook.

7 Comments

 1. Åh, jag kan bli galen på folk på fejjan ibland,haha.
  Det som irriterar mig allra mest är folk som uppdaterar sin status stup i kvarten. Dumt att twittra istället, haha!

  Jag stör mig även på folk som skriver: “Gnällig 5-åring till salu, eller h*n är gratis förresten*. Det känns bara så sjukt oseriöst och tramsigt!

  En sista grej, bara! 😉 Människor som alltid ska skryta om sin man/barn/syrra, vem det nu kan vara…
  Haha, det var visst en hel del… ;-D
  Själv då?

 2. ang hål i öronen. Hade inte bestämt att hon skulle få hål i öronen tidigt när hon låg i magen. Men när hon var född fick vi ett par guldörhängen för bebisar/små barn av Carlos mormor. För gärna traditionen vidare kan man väl säga. I chile får flickor hål i öronen vid födseln ungefär. Sen är det ju fint också och jag tror nog att lilla Filippa vill ha örhängen när hon blir större. Men nu sa vi faktiskt vänta lite ändå, Carlos tyckte synd om filippa 🙂

 3. Haha, detta har det talats om en hel del mellan oss, innan.

  Jag stör mig på folk som.skriver allting i detalj, vare sig det handlar om konstistensen på barnets bajs eller hur/var/ när allting skett under dagen.

  Det där med att skriva statusar som lockar folk att fråga hur det är när det mås dåligt eller hur snygga de är när de känner sig fula.

  Det finns som sagt mycket att störa sig på och bland det värsta som finns är när folk BRÅKAR offentligt genom att skriva arga meddelanden till varandra så vem som helst kan läsa. Vuxna människor!?

 4. Kan nog störa mig lite på det mesta du räknade upp beroende på vem som skriver det. Men det som retar mig mest är när folk gör sina konflikter offentliga genom att t.ex. skriva “plötsligt vänder man ryggen till och då passar någon på att sätta en kniv i den…” och liknande. Det får ju många att börja undra vad det handlar om. Har en vän på fb som för ett tag sedan skrev “Jag hatar Ulla Karlsson!”. Denna Ulla, som för övrigt inte heter Ulla, är hennes mamma och hon har mammans kollegor och andra som känner henne på olika sätt som vänner på fb. Mamman har dessutom inte fb och lever tryggt ovetande om att dottern hönger ut henne som kass mamma på fb. Till saken hör att dottern är i 40-årsåldern. Vuxet sätt att hantera konflikter? Lågt säger jag…

  För att slippa se vad folk spelar så är det bara att blocka spelet så syns det inte. Använder blockningsfunktionen flitigt både för att slippa se spel och en del vänner som uppdaterar för ofta med youtube-klipp, låtar från spotify, status varannan timma osv.

 5. Det är inte mycket som stör mig pa FB faktiskt, mer än folk som skriver pa FB att de stör sig pa FB. Erm, deaktivera kontot da 😉 Men det finns ju trots allt funktioner som gör att man kan blogga människor, applikationer osv. Använder dem flitigt själv, och har ett fint nyhetsflöde med bara intressanta och snälla människor 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge