Ansiktsförlamningen

En månad sen

Idag är det den månad sen som jag fick min ansiktsförlamning. Helt galet att en månad gått!

Status: Än är jag inte helt återställd, men en hel del har gått tillbaka till det normala, eller nästintill.

Jag kan i princip stänga ögat helt. På kvällarna hänger dock vänster halva något mer, så då är det svårare. Ögonlocket stänger sig mer och mer när jag blinkar. När jag ler visar jag nästan lika många tänder som normalt. Mina rynkor på vänster sida börjar även de komma tillbaka. Ljudkänsligheten är numera normal, likaså känner jag smaken av det jag äter normalt. Jag kan tugga obehindrat på vänster sida av munnen och så vidare.

När jag sitter och skriver allt jag numera kan, eller nästan kan, inser jag hur mycket förlamningen trots allt påverkat. Jag kan ännu inte rynka näsan på vänster sida, vänster öga blir heller inte lika litet som det högra när jag ler. Det finns även ett par andra småsaker som ännu inte är som innan, men jag ser skillnad från dag till dag.

Nästa vecka blir det ett besök hos en ÖNH-läkare (Öron näsa hals). Jag vet inte riktigt vad som kommer hända under detta besök mer än att jag ska få mitt öra undersökt på något vis. Men det ger sig.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *