Uncategorized

Elva nätter före jul

Lucia, en dag som jag alltid hållit kär! Älskar sångerna, nedräkningen till julafton och stämningen. Hann inte se luciafirandet på tv imorse, men tog igen det nu ikväll. När jag var liten satt jag alltid iklädd lucialinne och krona på morgonen och tittade. Viktigt redan då!

Imorse var jag och Isac med Oliver för luciafirande på förskolan. Inget klassiskt luciatåg men en otroligt mysig samling där vi alla satt i ring och sjöng julsånger som barnen övat in. Oliver var en liten tomte, som satt bredvid mig med sin lilla hand i min. Allra högst sjöng han i sången Tänd ett ljus. Det är faktiskt en av mina favoriter när det kommer till julsånger. Jag minns ett år när jag gick med i ett luciatåg i en kyrka, då vi sjöng bland annat denna låt. Jag tror vi sjöng den A’capella, får gåshud bara jag tänker på det. Stämningsfullt!

Det var ett väldigt avslappnat och harmoniskt luciafirande, som avslutades med luciafika, innan jag åkte till jobbet. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge