Uncategorized

Dolce!

I Italien finns det gott om sötsaker och olika typer av desserter. Huruvida de är goda eller inte råder ingen tvekan om enligt mig. Allt som jag smakat har varit superbt. Någon tiramisu blev det inte för mig denna gång då det ibland hälls i rätt friskt med sprit i denna dessert. Annars ligger tiramisu i toppen när det kommer till mina favoritdesserter.

Istället fick jag njuta av Bignole, en annan favorit, och en glassdrink stor som ett hus! Hade kunnat smaska i mig mer godsaker om det inte vore för att jag inte tål hasselnötter. Mycket i Italien innehåller olika sorters nötter, och ibland är det lite svårt att se om kakorna innehåller nötter eller inte. Både jag och Mikael, som också har denna allergi, behöver bli bättre på att tyda innehållsförteckningarna i detta land, för vid två tillfällen råkade jag ta en tugga av “fel” kaka. Som tur är så är blir jag inte jättedålig av hasselnöt. Men ändå – det är himla onödigt!

Denna glass smaskade jag på en dag. Den var stor! Orkade inte äta upp allt. Massor med jordgubbar som ni kan se, samt olika sorters glass, grädde och topping.

Mikaels val av glassdrink. Profeteroles med olika sorters glass, grädde och chokladsås.

Bignole! Små delikata munsbitar.

En tårta jag dreglade över på konditoriet.

Andra små munsbitar.

Någon som blev sugen på lite gott att äta?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge