Funderingar

Deppiga tider – hur tänker jag kring dessa framtida oroliga veckor?

Effekten av Corona

Då har jag gjort två dagar på mitt hemmakontor, och än så länge har jag ingen aning om hur länge jag kommer att fortsätta jobba hemma. Kan tänka mig att det blir även nästa vecka, men det är bara en spekulation.

Det är lätt att bli nere av all medierapportering och av att inte träffa människor annat än via digitala möten och telefon om dagarna, och jag har funderat mycket på hur jag ska hålla humöret uppe. Jag blir ledsen av att få beskedet om roliga saker som ställs in och skjuts upp, även om jag vet att det är nödvändigt just nu. Det känns som om allt roligt är på paus.

Det känns också jobbigt att tänka på alla småföretagare som har det tufft just nu, på alla som blir varslade från sina jobb och på vad det här kommer att göra med landets ekonomi i stort. Nu är det viktigare än någonsin att stötta alla lokala och mindre företagare, och jag har sett att väldigt många är kreativa med sina leveranser och lösningar just nu. För mig känns allt detta oroligare än tanken på att riskera att drabbas av själva viruset.

Med allt detta sagt, så tänker jag som jag redan nämnt en del på hur jag ska fortsätta hålla humöret uppe. Jag vill inte sluta leva, bara göra det smart och med omtanke om andra. Är glad över att jag har min familj och mina ljuvliga trädgård.

Hur känner du under tider som dessa?

 

 

Kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *