Uncategorized

Brandrök

Det luktar brandrök i trappuppgången. En påminnelse om att min lägenhet kunde brunnit upp igår.

Vaknade av att det smattrade igår morse. Efter en titt i yrvaket tillstånd kunde jag konstatera att ”shit, det brinner på grannens balkong!” Ringde 112, de svarade direkt. Det var ett litet för abrupt uppvaknande för min smak, om man får se ironiskt på saken. Därefter irrade jag runt en kort stund i min lägenhet, eftersom jag inte visste vad jag skulle ta på mig. Man är konstig i panikartade situationer. Sedan ner, trappen var rökfylld. Jag hade handen för munnen. Hann med att ringa mina föräldrar också, som tack och lov bor två minuter ifrån mig.

Jag hade en sån enorm tur igår. Elden hann aldrig sprida sig längre än till min balkons plåtfront. När jag stod på gatan med mamma + pappa och grannar, minns jag att jag hade ågren för att jag glömt min mobil uppe på byrån. Obehaglig onsdagsmorgon.

Var mer chockad igår än vad jag trodde jag skulle vara. Men hade som sagt en enorm tur, alla mina saker kunde varit aska nu. Alla mina saker kunde varit rökskadade. Jag kunde ha strykt med.

Gårdagen tillbringades på en intervju för praktikplats, i soffan, på tre ”barer”, samt i en mycket mysig soffa mittemot Ullevi. Bortsett från branden känns allt mycket bra just nu. Känner pirr i magen, nervositet….. Ja vad kan det vara som händer med mig tro?! Jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *