Uncategorized

Besök hos BM

Imorse var det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Klockan åtta satt vi där i väntrummet, redo. Idag pratade vi om hur jag mår nu, om det var något jag var orolig för, hur jag känner och så vidare. Det var väldigt skönt att få bekräftat att man är en helt normal gravid kvinna! Hon berättade att många kvinnor drömmer att deras män är otrogna under graviditeten. Lustigt nog drömde jag om det inatt. Jag var så grymt arg i drömmen!

Humörsvängningar – Japp. Jag känner mig arg och/eller ledsen för allt möjligt.
Ensamhetskänsla/svartsjuka – Oh ja. Detta är tydligen också mycket vanligt. Detta är en tid då kvinnan månar om familjen och den egna lilla kokongen. Att jag vill ha med Mikael på allt, inte gillar när han är borta om kvällarna och känner mig orolig när han inte är hemma är som det ska.
Trötthet – Skojar du eller? Många har sagt till mig att den där tröttheten försvinner i vecka 12, men så var inte fallet för mig. BM berättade att det inte alls är konstigt att jag är så trött med tanke på att jag jobbar heltid och att jag faktiskt är gravid. Hon sa också att blodprover kommer att berätta om det är någon brist på järn.
Jag tog också en del prover under detta besök. Man kollade bland annat järnvärde, blodtryck, äggvita i urinen, HIV, vikt och glukos i blodet. Det var en del annat också men jag minns inte exakt vad. De provsvar jag fick idag var mitt blodtryck, vilket var bra. Även järnvärdet var mycket bra. Ingen järnbrist nu med andra ord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge