Mitt hem

Badrumsrenovering

Process inledd

När vi köpte vår villa förra året, visste vi att vi inom en snar framtid behövde planera för att renovera badrummet på andra våningen. Det är inget gjort där sedan huset byggdes, och har sett sina bästa dagar. Sagt och gjort. Sent under våren bestämde vi oss för att köra igång processen, och nu är det snart dags att börja renovera. Eller rättare sagt, få besök av diverse olika hantverkare. Det är lite olika jobb som ska utföras, då vi ska sätta upp spottar, installera golvvärme, ta bort fula trälister, kakla med mera.Såklart ska även alla gamla badrumsmöbler bort, och dörren ska bytas.

Det som var svårast var att bestämma kakel och klinkers. Vi, eller mer jag kanske, hade klart för oss vilka färger vi ville ha. Men sen fanns det såklart mängder med varianter, där färgsättningen skiljde sig lite, och även olika storlekar på plattorna. Vi har varit iväg och tittat på kakel och badrumsmöbler i två omgångar, och lyckades till slut ta ett bra beslut.

 

Stilrent och luftigt

På golvet blir det ljusgrå klinkerplattor, färgen kallas ljus betong om jag inte missminner mig. På väggarna blir det vita kakelplattor, och sen har vi även beställt små dekorkakelplattor, som ska få smycka en smal utbyggnad/hylla. Där hade jag först tänkt mig något i marmorstil, men vi fastnade för dekorkaklet nedan istället. Där får vi med marmorstilen men också lite annat kul i form av pärlemorskimmer. Utgångspunkten har varit att ha ljusa färger, så att det känns stilrent och luftigt och så att man inte tröttnar. Färgen kan adderas i form av handdukar, växter och badrumsmatta. 

Jag ser verkligen fram emot ett renoverat och modernt badrum, men inte emot själva renoveringen. Tur att vi har två badrum, och att själva renoveringen går relativt fort. 

 

 

Färgsättningen. Dåliga mobilbilder, hoppas på överseende med det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *