Uncategorized

Att amma och kolla på mobilen samtidigt

Det har säkert inte undgått er att det just nu är på tapeten att barnmorskor i Norge slår larm. Här kan du läsa originalartikeln.

Överlag så tror jag att vi använder våra smartphones väldigt mycket, för mycket garanterat. Men som med så mycket annat här i livet så gäller det att ha sunt förnuft.

Jag har både surfat med mobilen och tittat på tv när jag har ammat. Men sen har jag givetvis inte ignorerat mina barns behov, utan varit lyhörd för deras signaler. Och många gånger har de halvsovit medan de snuttat. Jag kan inte se ett problem med det, och så många gånger som man ammar sitt barn varje dygn så vore det ju konstigt om man inte ville göra annat under tiden ibland. Och när jag ammade Oliver fick jag givetvis även roa Isac under tiden, så då gällde det att se till så att han kände sig sedd också.

Jag tror inte att det skadar att lägga ifrån sig mobilen, men jag tror samtidigt inte att det är ett alarmerande problem. Anknytningsteorin överlag tycker jag är jätteintressant och viktigt, så om forskning visar på att det skadar anknytningen så är det klart att det ska tas på allvar.

 

IMG_4763Liten Oliver.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge