Årskrönika

Årskrönika 2022

Hejdå 2022

Det känns skönt att få göra ett bokslut av det här stundtals mycket utmanande året, att stänga 2022. Nej, allt har såklart inte varit botten. Men det finns händelser och saker som legat som en våt filt över hela året nästan. Jag har också insett att jag är mitt i en sorgeprocess, och det är lite tungt. Men, tur att det också funnits många saker som räddat upp under det här året. Det gäller att inte glömma dessa små pärlor av glädje.

Vinter blev till vår

Jag bestämde mig för att prioritera min hälsa, och satte som mål att få till i snitt en löptur per vecka. Om jag nådde det målet? Med råge! I mars fick barnen sin andra kusin, något som bringat oss mycket mys och glädje. En hel massa mys med barnens båda kusiner har det blivit i år. Jag sjöng solo för första gången på över 20 år, och tyckte det var helt fantastiskt. Kände mig så stärkt efteråt. Som vanligt njöt vi av att ljuset kom, och våren med det. Jag planterade blommor och fixade ute i trädgården. Halva året, innan Oliver bestämde sig för att sluta med fotbollen, var jag hjälptränare för Olivers fotbollslag. 

 

Under vintern och våren blev det lite utflykter, ett gäng kalas och att njuta av en spirande natur.

 

 

Isac och Oliver köpte en El-trike som jag fick testa. Vi firade midsommar, jag både shoppade och åt hotellfrukost när jag besökte huvudkontoret, och vi var också ute en sväng med husvagnen.

 

Semester hade vi såklart

Sommarsemestern tillbringade vi på Stråvalla camping bland annat, något som barnen tyckte var väldigt roligt. Vi åkte också till Danmark över dagen, och åt en helt makalöst smarrig lunch. Maken fick biljetter till Rammstein, som bjöd på en spektakulär show. 

Isac sprang sitt första lopp i höstas, och kom på inte mindre än femtonde plats. Vi passade på att besöka Halloween på Liseberg, och pyntade som vanligt även upp vårt hus inför Halloween. Många barn och deras föräldrar fick vi på besök på Halloween, superkul. Jobbmässigt har jag utvecklats, framförallt genom extrarollen CVM Squad Lead som jag fick i höstas (en roll som ryms i ett av de agila arbetssätten). Jag har ju haft ledande positioner innan, och trivts bra med det, så detta känns väldigt roligt. Under hösten började Isac dessutom träna orientering.

Slutligen kom julens månad, och julkonsert för både mig och Isac. Vi hann också med att julbaka med La Famiglia, baka pepparkakor och titta på Isacs sista luciatåg med kören. 

 

Sommaren rullade på, och sen kom hösten och slutligen julen.

 

Vad väntar nästa år?

Isac ska gå ut mellanstadiet, fylla tonåring och börja på en ny skola inne i Alingsås. Oliver ska fylla tvåsiffrigt, och lämna lågstadiet. Jag kommer att fylla jämnt (!), och funderar som bäst på hur jag ska fira detta. Nästa år vill jag umgås mer, och göra ännu fler roliga saker. Efter flera år med pandemi känner jag att jag behöver väcka detta till liv igen. Förmodligen kommer vi att fixa lite med huset nästa år också, och bland annat byta våra fönster på andra våningen. Förhoppningsvis tar jag också ännu ett kliv yrkesmässigt, och utvecklas vidare. Jag kommer att fortsätta prioritera min träning.

 

2022 års:

Bästa köp: Min ryggsäck från Sandqvist, som agerar transportör åt min jobbdator. nöjd.
Bästa dag: När barnen fick sina andra kusin, så fint.
Prestation: 101 löpturer blev det totalt. Inte dåligt!
Bakslag: Det finns en sjukdom i min närhet som är riktigt vidrig att bevittna.
Saknad: Jag saknar tiden som den var förr, innan min mamma dog och allt blev upp och ned på andra plan.
Tuffaste upplevelse: Kan det ha varit när jag sjöng solo igen, tro? 
Tack: Tacket går i år till min man. Han fixar och donar för vår skull, och överraskar med saker som jag alltid har stor nytta av. Dessutom peppar han mig i min träning. Tack!
Kärlek: Denna går i år till alla er som kämpar med något. 

 

Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *