Årskrönika

Årskrönika 2019

Första halvan

2019. Har funderat över året som gått, och vad det gett mig. Har funderat över vad som hänt, och vad jag jag gjort. 2019 var inte ett höjdarår, men heller inte rakt igenom jobbigt eller tråkigt. Det är ett år som gått upp och ner, minst sagt.

2019 började med ett dåligt besked. Min dåvarande tjänst skulle försvinna i en omorganisation. Ett av de bästa team jag någonsin varit i. Fantastiska kollegor, minst sagt.Jag fick av naturliga skäl börja se mig om efter nya utmaningar i min karriär, och fick efter ett antal intervjuer och ett arbetsprov äntligen beskedet att rollen som Marknadskommunikatör var min. Jag hade tidigare lagt mina grafiska och kreativa drömmar på hyllan annat än vad gäller mitt fotograferande, men fick äntligen plocka fram dessa igen. Roligt, och fint att få nytta av mina utbildningar.

Vintern bjöd på en hemsk omgång magsjuka, och massor med snö. Vi åkte pulka, gjorde snögubbar, och drack varm choklad.Jag var i Uppsala ett antal gånger på internutbildning, och vi tillbringade några roliga helgdagar på Voltflip. Vi var också och bowlade två gånger. 

 

Det kom lite snö där i januari och februari…

 

I mars bokade vi helt spontant en resa till Italien. Det kom att bli en av våra bästa resor någonsin. Massor med kvalitetstid, avkoppling, god mat och salta bad. Varje kväll efter att vi ätit en sen middag spenderade vi en timme i någon av de två spelhallarna i området. Barnen älskade det, och vi med. När våren kom njöt jag till max av att det spirade i naturen, och började också att plantera nytt i trädgården. Vi åt på barnens favoritrestaurang Pinchos, och jag koordinerade under våren Klassbollen för Isacs klass. 

 

Lycka är att hitta vårblommor i trädgården.

Mina dåvarande närmsta kollegor gav mig positiv feedback.

 

Vi åt på Pinchos.

 

I skogen bakom huset växte vitsippor.

 

Medan Isac var hos mormor och morfar själv passade jag och Oliver på att handla och plantera blommor.

 

Andra halvan

Så kom sommaren, och Olivers sista sommarfest på förskolan. Semestern, hela fem ljuvliga lediga veckor för min del, bjöd på fint väder och massor med utflykter. Och såklart resan till Lignano Pineta. Efter semesterns slut var det dags för Oliver att börja fritids, och ytterligare några veckor senare även förskoleklass. Under sensommaren påbörjade vi dessutom vår badrumsrenovering.

 

 

En semesterdag åkte vi tåget mellan Anten – Gräfsnäs.

 

Bästa resan!

 

Färdigrenoverat badrum.

 

Hösten bjöd på första skoldiscot för Oliver, en tur till Gekås, en helg på slätten, och såklart Halloween. En helt magisk Halloween om du frågar mig. Siste november åkte jag och Isac upp till Stockholm på event, och sen var december med allt sitt glitter här. Lagom till att jag gick på julledigt åkte jag på influensa, men givetvis kom julen ändå – preppad eller ej. Innan det fick jag dock njuta av en fantastisk julkonsert, där Isac sjöng med sin kör. Det var också där och då som jag kom till insikt – det är sången som saknas! Jag bestämde mig därför för att försöka få en plats i kören, och det gick vägen! I slutet på januari börjar jag. 

 

Fotograferade sjön en vacker höstdag.

 

Lilla granen som pryder altanen på framsidan just nu.

 

2020?

Jag är spänd av förväntan inför nästa år. 2020. Nytt decennium, och ett häftigt årtal dessutom. Jag kommer att börja sjunga i kör igen, det är egentligen allt jag vet. Eventuellt åker vi till Stockholm över en helg i maj eller juni. I övrigt är 2020 nästintill ett helt blankt blad. Härligt ändå, med så stora möjligheter! Självklart kommer veckorna fyllas av jobb, barnens aktiviteter och allt det där som bara rullar på. Men annars – inte mycket planerat. Jag tror att 2020 blir ett bra år.

 

2019 års:

Bästa köp: Kan det vara robotgräsklipparen som vi köpte sent under hösten, tro? 
Bästa dag: Jag slår till med inte mindre än sju dagar, vår vecka i Italien.
Prestation: När jag fick min nuvarande tjänst. Tre intervjuer, och hård konkurrens.
Bakslag: Delar i badrumsrenoveringen, som gjorde att den blev både dyrare och tog längre tid.
Saknad: Som alltid, min bror. 
Tuffaste upplevelse: Julkonserten i kyrkan. Det var där och då jag med kraft insåg att jag saknade sången väldigt mycket.
Tack: Går till alla som finns i barnens liv, det betyder massor.
Kärlek: Min familj, som jag älskar så.

 

Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *