Uncategorized

Andnöd

Jaha, då kan man lägga till ännu en allergi på listan.

Tidigare idag fick jag en anafylaktisk chock, orsakad av pinjenötter. Var på kalas hos Oscar vid tillfället. Det började med att jag upptäckte att en stor del av ena handen hade svullnat upp och var fylld av nässelutslag. Tänkte inte så mycket mer på det, får ju sådana då och då. Efter ett tag kände jag att det började klia på stora delar av kroppen, och jag kände mig väldigt trött. Nästan sjuk.

På vägen hem från kalaset kände jag plötsligt att tungan kliade och att jag fick väldigt svårt att andas. Även hårbottnen kliade. Det var mycket obehagligt, och jag var lite rädd över att tungan skulle svullna upp eller att jag skulle få ännu svårare att andas. Tog antihistaminer när jag kom hem, och nu känns det lite bättre. Kliar fortfarande på kroppen, men andningen känns som vanligt.

Jag åt valnötter igår, och kände inte av det nämnvärt. Men det är tydligen en mild nöt i sammanhanget, det är tydligen jordnötter som är värst. Och om jag reagerar såhär starkt på pinjenötter, ja då bör jag inte äta jordnötter i framtiden.

Skit också.

One comment

  1. allergi….jag hatar det.

    nu har jag POLLEN ALLERGI 🙁
    mina ögon är röd och har deler av min ansiktet.
    japanska pollen allergic är helvetet.

    /Sho

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *