Uncategorized

Amning och föräldrapenning

Vi kom ganska nyss hem från veckans besök på BVC. Nog har mitt idoga ammande gett resultat. Plus 240 gram och 1,5 centimeter. Isac bara äter och äter, och jag tar plats i soffan framför tv:n. Inatt var han ganska gnällig, och vägrade sova i såväl sin egen säng som i vår. Vad göra? Jo, Liselotte gick upp och satte på en film. Ammade Isac igen, och lät honom somna i famnen. Klockan stod på tre. Jag tackar min lyckliga stjärna för att vi började abonnera på det dyraste digitaltv-paketet, där det ingår ett programbibliotek med filmer och tv-serier. Kan komma väl till pass vissa nätter uppenbarligen!

Ett litet störningsmoment såhär en fredag också. Försäkringskassan. Allt som har med denna instans att göra har hittills flutit på riktigt bra men nu har det hakat upp sig. Skickade för över en månad sedan in ett papper med en ansökan om vilka dagar jag vill ta ut föräldrapenning. Loggade idag in med min e-legitimation för att se om de har “godkänt” denna. Inte ett spår av detta syntes. Inte vet jag om det ska det i och för sig, men hur ska man annars veta om de ens fått in ens blankett? Jag gjorde hur som helst om proceduren via min e-legitimation. Mycket enklare än deras blanketter, som kan göra vem som helst dum i bollen. Önskar att jag hade haft lite is i magen och struntat i att fylla i blanketten. Det var bara det att vid den tidpunkten då blanketten landade i brevlådan kunde jag inte ännu göra denna begäran via internet. Ja ja, man lär sig av sina misstag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *