Trädgård

A/B-testar potatisodling i år

A/B-testa hemmavid?

Ja, jag vet. Jag är väl lite yrkesskadad. Men i år fick jag för mig att A/B-testa* min potatisodling. 

Hypotesen lyder: Jag får bättre skörd om jag odlar i en stor kruka på altanen, eftersom jag då kan skydda grödorna från diverse yttre hot (rådjur, sniglar etc).

Varför inte A/B-testa och se om hypotesen stämmer, tänkte jag. Därför har jag i år odlat halva påsen sättpotatis i en stor kruka, andra halvan i en pallkrage. Det jag kommer att mäta är antalet ätbara potatisar jag får ut. Annat jag kommer att utvärdera är hur stora potatisar jag får samt i allmänhet hur grödorna mår och ser ut. Jag återkommer med resultatet i slutet av juli. 

 

En superstor potatis som vi grävde upp hos min faster och farbror för några år sen.

 

 

* Ett A/B-test är en resultatfokuserad testmetod som ofta används inom exempelvis Marknadsföring eller e-handel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *