Uncategorized

Jag har förlagt mitt hopp, kan någon hjälpa mig hitta det?

Jag behöver ett nytt jobb. Högre lön. Utvecklande arbetsuppgifter. Det är bara ett litet problem; alla jobbannonser är skrivna på ett sådant sätt att man får en mindre ångestattack när man läser dem, och man undrar om alla dessa perfekta människor verkligen finns runtomkring en? Jag menar, vem har högskoleutbildning, fem års arbetslivserfarenhet, bemästrar Photoshop, Indesign, Illustrator samt hela Officepaketet, har körkort och kan tillträda den utannonserade platsen omgående?!
Okej, jag har en högskoleutbildning. Jag kan Photoshop och Officepaketet. Jag är visserligen självlärd, men jag behärskar det i alla fall. Jag har arbetslivserfarenhet, men inte fem års sådan!
 När man sitter och skummar igenom alla dessa annonser till de fantastiskt intressanta jobb som faktiskt finns, sjunker hoppet likt en sten sjunker till botten. Ja, jag känner mig hopplös! Jag borde inte. Jag är driven, målinriktad, ambitiös! Jag är social, utåtriktad och kreativ. Men hur fan ska man få det att synas i ett CV utan att verka självgod? 

6 Comments

 1. Alla dessa jobbannonser. Det ar ju som att det ar tavling i att skriva basta annonsen. Klart att folk vill ha all denna erfarenhet och bla bla bla.. men man ar ju inte mer an mansklig och man ska alltid soka jobb som man ar nyfikna pa. Gor sa gott du kan sa blir allt battre 🙂

  Kram Emma
  (solen halsar till sverige ocksa)

 2. Jag vet jag vet! Alla annonser är skrivna så för att dem ska sålla bort vetet från agnarna, och att man förresten aldrig aldrig ska ge upp hoppet!!! Men jag vill verkligen ha ett jobb som jag tycker är kul. Sen om det blir inom Telia eller inte det får vi se… Har ni några tips på strategi btw?

 3. som lina sa så ska man vara självgod i ett cv, trevlig och social kan du vara vid intervjun 🙂

  men du måste ju imponera på dom till dess, och ring och tjöta som fan:)

  och alla jag talat emd som jobbat med anställning/rekrytering mm säger att annonserna ser ut så för att de fungerar som marketing för företaget.

  tänk själv hur det skulle se ut om ett företag skrev en en annons där det stod :

  “vi söker en webkodare, vore bra om du kunde använda dreamweaver”

  det dugeri nte det måste ju låta som att de anställer värsta supermänniskorna till deras företag 🙂

  /amina

 4. Jobba på en snygg cv och då menar ja inte massa tabelldata med erfarenheter. Du skall påvisa kompetens och det gör du bäst med kreativa alster. Om du behärskar dessa ovanstående program, marknadsför dem via nätet, skaffa en egen domän och lägg upp allt du kan på din webbplats. Kunskap går före en massa akademiska meriter. Vad är det för arbeten du söker? Skulle vara kul att se vad du håller på med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge