Okategoriserade Trädgård

Vi fick ett ryck

Bye bye, krusbär

Ja, precis så. Vi fick ett ryck igår. Häromdagen åkte vi och köpte en elektrisk häcksax bland annat, eftersom vi nu har ett antal olika häckar och buskar att underhålla. Dessa ska klippas ner under JAS-perioden, i vilken vi är nästan mitt i nu, så det var dags att tänka på verktyg. Och nya verktyg behöver såklart testas. Och när vi ändå höll på, så passade vi på att trimma ner våra krusbärsbuskar rejält.

De ska faktiskt väck, krusbärsbuskarna. Det enda de för med sig är massa rådjur som både springer i och sover i trädgården, getingar och jobb. De har dessutom förvildat sig utanför sitt huvudsakliga område, så det växte krusbärsbuskar på gräsmattan. Notera ordet växer, nu kommer där inte att växa något annat än gräs! Vi körde teamwork igår, maken röjde ner och jag drog upp nästan alla rötter. Fick ta en paus dock, då en geting blev lite förbannad på mig! Jag är inte rädd för getingar, men när de är och surrar i mitt öra så känner jag lite respekt 😉 Så snart jag fått upp sista roten så ska jag fylla på med jord och så gräs. Senare i sommar så ska vi försöka låna en röjsåg eller liknande, och ta bort resterande buskar.

 

Här slet jag lite igår!

 

Lekstugan är också något vi funderar på… Den ska väck den med, frågan är nu bara om vi ska se om någon vill ha den eller om den ska tas ner och slängas på tippen.

 

Plocka vinbär

Utöver krusbär, så har vi även hallon och röda vinbär. Vi har hur mycket vinbär som helst. Jag gav mig på att plocka igår, men gav upp. Vilket hästjobb, och otroligt tråkigt sådant också. Men det blev i alla fall något eller några liter, får se vad jag bakar eller gör. Just nu ligger de i kylen och väntar. 

Utöver att röja och fixa i trädgården igår, så hade vi besök av barnens farmor och farfar. Oliver hade lite senare också en kompis på besök. De lekte för fullt i nästan tre timmar, både ute och inne. Ett tag var de ute i trädgården och lekte med Olivers vattenpistoler bland annat, och då tänkte jag hur himla underbart det är att vi bor som vi gör. Barnen kan springa ut och in, och jag kan sitta på min altan och lyssna på fåglarna som sjunger i skogen. Visst är det mycket jobb med ett hus, men det är också en frihet. 

 

Jobbiga att plocka…

 

Planterade en ny liten japansk lönn också. Buskar och träd planteras egentligen med fördel vår eller höst, så jag får bara se till så att den inte torkar ut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *